Haziran 2025: Gard
Yıllar geçtikçe ve küp doldukça hepimizin bencil diyerek kötü etiketlediği şeyi, benci olmayı ve bunun ruh ve beden sağlığın için mecburi olduğunu öğreniyorsun. Eğer şanslıysan nihayetinde kendi hayatını yaşamayı kendine hak görüyorsun.
Bu ay bayram için İstanbul’a gittim. Arkadaşım geldi, İstanbul’u gezdirdim. İlk kez Büyükada’ya gittim. Yakın arkadaşlarımla ve ailemle vakit geçirdim. Kilo veremiyordum, bir de üstüne aldım. Sevdiklerimle olmaktan mutluydum ama her gün kalabalığın beni biraz daha yorduğunu ve sinirlendirdiğini fark ettim. Hala İstanbul’a aşığım ama bazı şeylere tahammülüm kalmadı. Dönerken döneceğim için değil sevdiklerim üzüldü diye üzüldüm. Üzüntüm döndükten 1-2 gün sonra geçti. Burada olmayı seviyorum. Bir yandan da ne İstanbul’a ne de Madrid’e aitmişim gibi geliyor. Belki de ev kavramını bir beldeden koparıp kendime yerleştirmişimdir. Ben neredeysem evim orasıdır. Umarım.
İnsan üzüntüyü yaşarken hiç geçmeyecek gibi geliyor. 30 küsür yıldır hayattayım bunun doğru olmadığının çoktan farkına varmış olmam gerekiyordu.
Sonunda filmlerimi yıkattım. Aşağıya Madrid’e taşınmadan önce ve taşındıktan sonra çektiğim birkaç kareyi bırakıyorum.
Seyahat etmek güzel de bütün rutinim şaşıyor. Kendimi her gün İspanyolca çalışmaya alıştırmıştım. Elbette alışkanlığı kaybettim.
Madrid döndüğümde 39 dereceydi. Döndükten sonraki bir hafta 40 küsürleri gördük. Allah’tan nem yok.
Buranın havasını pek anlamıyorum. Gökyüzü açıkken bir anda kararıp yağmur yağabiliyor. Rüzgar estiği zaman çok şiddetli, tabii yine serinlemiyor.
Güneş çok geç batıyor. Güneş battığında zaten uyku vakti gelmiş oluyor. İspanyolların geç yemek yeme kültürlerini anlıyorum.
Bu aralar yapmayı en sevdiğim şeylerden biri evime çiçek almak. Evin ve benim bütün enerjimi değiştiriyor. Bazen çiçek yerine 1 kg kıyma mı alsam diyorum. Bu çiçek fiyatları herhalde dünyanın her yerinde böyle yüksek.
Dönünce yediklerime dikkat etmeye başladım. Makro takibi yapıyorum. Meğer az ama ne kadar yüksek kalorili yiyormuşum.
Instagram keşfettim sağlıklı ve pratik tariflerle doldu. Yeni tarifler denemekten keyif alıyorum. Bir şeylerden keyif alabildigim için daha fazla şükretmeliyim.
Temmuz yazısında görüşürüz.
Yorumlar
Yorum Gönder